Cursus tijdschriften maken voor dommies

Dommie cursus

Sinds wij in 2000 met MissMag gestart zijn, krijgen we bijna wekelijks vragen over het maken van tijdschriften. We proberen die vragen altijd zo goed mogelijk te beantwoorden. Toegegeven: zelf hebben we nog nooit een tijdschrift gemaakt – tenminste, niet van begin tot eind. Maar we hebben inmiddels wel héél veel tijdschriften gezien. En zien komen en zien gaan. En tijdschriftenmakers gesproken. En zien komen en zien gaan.

Inmiddels denken en dromen we in tijdschriften. Een tijdschrift maken, daar draaien we onze hand niet meer voor om. Denken we. En dus hebben we een handboek gemaakt: Tijdschriften maken voor dommies. In dit handboek lees je hoe wij het zouden aanpakken. In theorie. We vragen ervaren tijdschriftenmakers én lezers om daarop te reageren. En anderen mogen daar weer op reageren. Zo wordt ons handboek jullie handboek: een interactief, stomend en pruttelend kennisvat voor en door beginnende en gevorderde tijdschriftenmakers.
Deel 1 van het handboek gaat over het opzetten van een nieuw tijdschrift. Deel 2 volgt later en gaat over het draaiend houden van een tijdschrift. Deel 1 bestaat op dit moment uit 12 hoofdstukken die we hier in wekelijkse afleveringen zullen publiceren. Ieder gepubliceerd hoofdstuk wordt bovendien wekelijks aangevuld met reacties, commentaar, tips en vragen. Tijdschriften maken voor dommies: Een cursus die nooit af is, iedere keer anders, altijd up-to-date!

MissMag & co.
Hilversum, september 2002

Gegevens van "Cursus tijdschriften maken voor dommies"

Cadeaubon Leesmap

(Advertentie)